İZMİR / BAYINDIR - Ulfet Onart Anadolu Lisesi

Şbt

Okulumuz 9.Sınıf öğrencisi Hüsamettin Eren CÖMERT vefat etmiştir. Hayatını kaybeden öğrencimizin aramızdan ayrılışının derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Merhuma Allah’tan rahmet;ailesi ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Şubat ayı etkinlikleri kapsamında okulumuz öğrencileri tarafından deyimler ve atasözü pano çalışması yapılmıştır. Her sınıf düzeyinden öğrenciler tarafından seçilen deyimler ve atasözleri ile iki farklı pano çalışması yapılmıştır. Emeği geçen tüm öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Şbt

İzmir Teknofest Ekibi bünyesinde görevli Ayşenur YAZICI tarafından 9.sınıf öğrencilerimize TEKNOFEST hakkında genel bilgilendirmede bulunup  yarışma kategorileri, başvuru aşamaları, eğitim imkanları ve yapılan diğer projeler konusunda seminer verildi.

Şbt

6 Şubat Deprem Farkındalık Etkinlikleri Programı kapsamında okulumuzda Arama Kurtarma Ekibi Derneği(AKE-DER) uzmanları tarafından deprem bilgilendirme ve tahliye tatbikatı yapıldı. Kıymetli bilgileri ve destekleri için AKE-DER'e çok teşekkür ederiz.

Şbt

Liselerde Bilim Uygulamaları projesi kapsamında okulumuz Biyoloji Öğretmeni Ayten DEMİR önderliğinde Ege Üniversitesi Bayındır Meslek Yüksek Okulu öğretim üyesi Doç. Dr. Ali SALMAN tarafından öğrencilerimizle yürütülen "Su Farkındalığı ve Yerel Tarımın Desteklenmesinin Önemi" konulu çalıştay Bayındır Meslek Yüksek Okulunun ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Ock

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı dönem sonu etkinlikleri çerçevesinde okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Mürüvvet GÖÇ ve 11.sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan “KUKLA” gösteri etkinliği ilçemiz Dört Eylül İlkokulu öğrencilerine sunulmuştur.

Ock

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı dönem sonu etkinlikleri çerçevesinde okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Mürüvvet GÖÇ ve öğrencileri tarafından hazırlanan “KUKLA” gösteri etkinliği ilçemiz Müzekke Susamcıoğlu Anaokulu öğrencilerine sunulmuştur. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize 'Teşekkür Ederiz.'

Ock

Okulumuz Matematik Öğretmeni Gülşah ERTÜRK tarafından 10/A, 10/C ve 12/C sınıfları ile öğrencilerin bilişsel ve sosyal becerini geliştirmeye yönelik dönem sonu sosyal etkinlik haftası kapsamında Tabu kelime oyunu etkinliği yapılmıştır.

Ock

Okulumuz 9.sınıf öğrencileri ile birlikte İngilizce Öğretmeni Sabiha ELBEYLİ tarafından öğrencilerin kelime bilgisini arttırmak amaçlı wirdshake kelime üretme oyunu oynandı

Ock

Lisede Bilim Uygulamaları Projesi kapsamında okulumuz Felsefe Öğretmeni Asuman ERİ SAMUR ve Matematik Öğretmeni Melek SALUCU önderliğinde Bayındır Cumhuriyet Başsavcısı İlkay HALEFİ, okulumuz öğrencilerini kabul ederek hukuk okuryazarlığı ile hakimlik, savcılık meslekleri ile ilgili bilgilendirme yapmıştır. Hukuk fakültesi okumak isteyen öğrencilerimizin sorularını yanıtlayarak alanla ilgili önerilerde bulunmuştur.

Ock

Okulumuz İngilizce Öğretmeni Nilgün TOKEL tarafından ders kapsamında 'Siber Suçlar' hakkında farkındalık oluşturmak ve dil gelişimi desteklemek amaçlı pano oluşturulmuştur. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize 'Teşekkür Ederiz.'

Ock

Okulumuz 10/D sınıfı öğrencileriyle sosyal etkinlikler kapsamında manyetik satranç tunuvası yapıldı.

Ock

"Dilimizin Zenginlikleri Projesi" Ocak ayı etkinlikleri kapsamında sınıflarımızda Kaşgarlı Mahmud'un 'Divanu Lügati't Türk' eserinden seçilen sözcüklerle "Hatırlatmaca" etkinliği yapıldı. Yaklaşık bin yıllık geçmişi olan sözlükteki birçok sözcüğün günümüzde de küçük değişikliklerle hâlâ kullanıldığının farkına varan öğrenciler Türkçenin köklü geçmişine bir kez daha şahit olduklarını dile getirdiler. Etkinlikte emeği geçen tüm öğrencilerimizi tebrik eder, her alanda farkındalıklarının artmasını dileriz.

Ock

Okulumuz Beden Eğitimi Öğretmeni Ercan AKILLI tarafından 12/A sınıfı öğrencilerine yönelik etkinlik düzenlenmiştir.

Ock

2022-2023 Eğitim öğretim döneminde İngilizce Öğretmenimiz Aynur ÜNLÜ tarafından uluslararası alanda kuruculuğunu yaptığımız ve yürüttüğümüz "Recycling Turns Into Art" isimli etwinning projemiz Avrupa Kalite Etiketi ile ödüllendirilmiştir. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimizi kutlarız.